Якщо хочеться чогось смачненького, можна приготувати рисові вафлі за 15 хвилин і налити собі ромашковий або будь-який інший чай – ідеальний варіант для швидкого сніданку чи легкого десерту. Це страва з розряду “гості вже на порозі, а в холодильнику – лише фантазія та рисове борошно”. І так, у цій історії все закінчується хрустким щасливим фіналом.
Рисові вафлі покроковий рецепт з фото
Приготування вафель із рисового борошна – процес простий, але результат виходить на диво ніжним. Вони тримають форму, приємно хрустять по краях і не кришаться. Ідеально пасують до ягід, меду чи навіть авокадо з яйцем.
Для приготування вам знадобиться:
- рисове борошно – 120 г
- яйце – 1 штука
- рослинне молоко або вода – 150 мл
- розпушувач – 1 ч. л.
- щіпка солі
- цукор або підсолоджувач – за смаком
- олія для змащування вафельниці
А тепер залишилось все правильно приготувати. По-перше, змішати всі інгредієнти вінчиком до однорідності.

По-друге, добре розігріти вафельницю і злегка змастити її.

По-третє, вилити порцію тіста, закрити кришку і пекти 4-5 хвилин до золотистої скоринки.

Вафлі з рисової каші
Якщо з вчорашньої каші залишилась порція, яку ніхто не хоче доїдати – не поспішай сумувати. З неї вийдуть чудові вафлі, м’які всередині й легкі ззовні. До того ж, це чудовий спосіб врятувати залишки і не викидати їжу. Виглядають апетитно, смакують незвично, а готуються легко.
Для приготування вам знадобиться:
- варена рисова каша – 1 склянка
- яйце – 1 штука
- крохмаль або борошно – 2 ст. л.
- цукор – 1-2 ч. л.
- ваніль або кориця – за бажанням
- дрібка солі
- вершкове масло – 1 ст. л. (розтопити)
Готувати дуже просто, треба, по-перше, перетворити кашу на пюре за допомогою блендера.

По-друге, додати решту інгредієнтів і добре перемішати.

По-третє, пекти у вафельниці, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

З чим подавати, як декорувати вафлі з рисового борошна
Рисові вафлі – це як чисте полотно: що на нього покладеш, так і буде. Для сніданку пасують ягоди, ложка йогурту, жменя горіхів або мед. Якщо хочеться солоного, то ніжний сир, авокадо, зелень і навіть яйце пашот стануть ідеальними компаньйонами. Дітям можна прикрасити вафлі фруктами у вигляді смайлика або обличчя. Для гостей – додати морозиво, шоколадну стружку і трохи м’яти для візуального ефекту. Вафлі з рисового борошна піддаються експериментам, наче тост із багетів, тільки без крихт.

Чи є користь у рисових вафлях
Так, і навіть більше, ніж здається. Рисове борошно – безглютенове, легке для травлення й підходить людям із чутливістю до пшениці. У ньому багато вітамінів групи B, а ще воно має низький глікемічний індекс. Тобто після таких вафель не тягне спати на роботі. Якщо ж вафлі зроблені з рисової каші, то це ще й ситна закуска без шкоди для фігури. А якщо додати до тіста трохи насіння чи корицю – користь лише зростає.
Рисові вафлі – це та страва, яка рятує і лінивий ранок, і несподіваний візит подруги. Вони готуються швидко, виглядають охайно і дають привід виглядати, наче ви готуєте щодня. А ще їх можна з’їсти руками – офіційно, без засудження. І ніхто не здогадається, що це було просто рисове борошно й трохи фантазії.