Як приготувати гливи: прості та смачні рецепти

Зміст

Секрети приготування смачних глив має знати кожна господиня, щоб потішити неймовірною стравою своїх близьких. Дізнайтеся, як приготувати гливи лісові так, щоб у вас всі запитували рецепт та хотіли посмакувати страву ще.

Як правильно підготувати гливи

Знати деталі правильного приготування лісових грибів – важливо. Щоб створити класну страву, потрібно спробувати різні варіанти приготування та підготовки продукту. Як очистити гливи перед приготуванням:

  1. Видаліть пошкоджені або зіпсовані ділянки.
  2. Обережно розділіть гриби на окремі капелюшки та ніжки. Великі гливи можна розрізати для зручності.
  3. Промийте гриби під проточною водою. Не залишайте гливи у воді надовго, бо вони вбирають в себе рідину та втрачають смак.
  4. Після миття обов’язково підсушіть гриби паперовим рушником.

Готувати можна одразу після очищення – варити, смажити, тушкувати або додавати в супи та салати.

Чи потрібно відварювати гриби гливи

Якщо гриби відварити, в них буде ніжніший смак. Скільки варити гливи та як:

  1. Наріжте гриби на зручні шматочки.
  2. Опустіть у киплячу добре підсолену воду.
  3. Варіть 5–10 хвилин на середньому вогні.
  4. Злийте воду, відкиньте на друшляк та просушіть.

Якщо ви хочете запікати чи смажити гриби, то краще їх не варити, щоб не втратити їх структуру.

Як приготувати гливи в сметані

Спершу розігрійте сковороду з маслом. Наріжте цибулю півкільцями і з грибами обсмажуйте 10-15 хвилин на середньому вогні, поки рідина випарується. Коли гливи підрум’яняться, додайте сіль, перець і подрібнений часник. Влийте сметану, перемішайте і тушкуйте 5-7 хвилин на слабкому вогні. Якщо соус занадто густий, можна додати трохи води, страву потім прикрасити зеленню та подавати гарячою.

Як готувати гливи з картоплею

Якщо набридли просто жарені гливи, рецепт з картоплею вам точно сподобається. На сковороді обсмажте гриби та цибулю нарізані кубиками. Додайте картоплю шматочками, залийте бульйоном з дрібно нарізаним часником та тушкуйте півгодини.

Мариновані гливи: рецепт на зиму

Пряні гливи мариновані по-корейськи – чудова закуска, яка ідеально підійде до м’яса, картоплі або просто як самостійна страва. Якщо ви любите гливи з часником, то варто спробувати. Інгредієнти для маринованих грибів:

  • гливи – 1 кг;
  • морква та цибуля – по 2 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • оцет – 120 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • спеції для моркви по-корейськи (без солі);
  • олія та соєвий соус – по 3 ст. л.

Приготування:

  1. Наріжте гриби середніми шматочками, відваріть у підсоленій воді 7 хвилин, злийте воду та дайте охолонути.
  2. Натріть моркву, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  3. Для маринаду у мисці змішайте соєвий соус, оцет, подрібнений часник та всі спеції. Суміш залийте розігрітою олією.
  4. Гриби та овочі перемішайте з маринадом. Залиште в холодильнику на 5-6 годин (а краще на ніч). Також гливи по-корейськи можна закрити в банки на зиму.

Чим довше настоюються гливи, тим смачнішими вони стають.

Як приготувати гливи в клярі

Хрустка та неймовірно смачна закуска для гостей або для сімейної вечері. Для неї гриби не потрібно відварювати, їх потрібно промити і посушити на паперовому рушнику. Потім зробіть кляр: 2 курячих яйця збийте вінчиком, додайте борошно, сіль, чорний мелений перець та улюблені спеції (паприка, сухий часник, куркума). Кожну гливу опустіть в кляр та смажте на олії.

Щоб кляр був більш хрустким, до суміші можна додати трохи крохмалю або панірувальних сухарів. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *