Мисливські ковбаски — копчені, пряні, іноді з нотками часнику чи перцю. Вони додають салату характеру, глибини та ситності, роблячи його хорошим варіантом навіть як основну страву. Ковбаски легко поєднати з різними інгредієнтами, і це буде ситно та смачно. Ми підготували для вас 10 ідей крутих салатів для вечері чи святкування.
Класичний салат з мисливськими ковбасками
Для цього салату потрібні: мисливські ковбаски, варена картопля та яйця, мариновані огірки, червона цибуля. Для заправки змішайте майонез, гірчицю та лимонний сік. Всі складові наріжте кубиками, змішайте, додайте спеції та заправте.
Салат з мисливськими ковбасками і сиром-косичкою
Наріжте мисливські ковбаски, варені яйця та сир-косичку. Додайте консервовану кукурудзу та майонез. Перемішайте і подавайте з грінками.
Салат Мисливський – рецепт з Сільпо
Для цього салату треба нарізати кубиками мисливські ковбаски, варену картоплю, квасолю та яйця, заправити все це сіллю та майонезом. Ще поціновувачі додають зелений консервований горошок.
Салат з мисливськими ковбасками і сухариками
Для цієї страви потрібні: мисливські ковбаски, сухарики, помідори, твердий сир, листя салату, часниковий соус. На листя салату викладіть нарізані кубиками: ковбаски, помідори та сир. Посипте сухариками та заправте соусом. Якщо не любите часниковий соус, то замініть тим, який ви любите.
Салат з мисливськими ковбасками і грибами
Складові для цього салату — ковбаски, печериці, цибулю потрібно трохи обсмажити. Коли суміш охолоне, то заправте сметаною або грецьким йогуртом.
Салат з мисливськими ковбасками і французькою гірчицею
Візьміть на 2-3 порції:
- ковбаски — 250 г;
 - айсберг, рукола або мікс — 150 г;
 - томати чері — 10 шт.;
 - солодкий перець — 1 шт;
 - червона цибуля — 0,5 шт (якщо любите);
 - натертий пармезан — 50 г.
 
Для заправки:
- французька гірчиця — 2 ч. л.
 - оливкова олія — 3-4 ст. л.
 - мед — 1 ч. л.
 - лимонний сік — 0,5 ч. л.;
 - спеції за смаком.
 
Процес приготування:
- Ковбаски нарізати кружальцями або скибочками. За бажанням — можна трохи обсмажити на сухій сковорідці до легкої скоринки.
 - Помідори чері розрізати навпіл, болгарський перець — нарізати соломкою або півкільцями, цибулю — тонкими півкільцями.
 - Салатне листя порвати руками або залишити цілим, якщо воно ніжне.
 - Все для заправки змішайте та заправте салат. Зверху посипте пармезаном.
 - Цей салат смачний як одразу після приготування, так і через 10–15 хвилин, коли інгредієнти трохи «просочаться» заправкою.
 

Салати з овочами
Смачно змішувати овочі та мисливські ковбаски — і це зовсім не випадковість. Тут працює ціла низка кулінарних принципів, які разом створюють гармонійний, насичений смак. Мисливські ковбаски мають насичений, копчений, пряний смак. Овочі — свіжі, хрусткі, соковиті, з нейтральними або легкими кисло-солодкими нотками (наприклад, помідори чи перець). Разом це створює яскраву комбінацію — м’ясний аромат + овочева свіжість.
Салат з мисливськими ковбасками і помідорами
Спробуйте створити страву з мисливських ковбасок, помідорів, листя салату. Посипте сушеним часником, це свіжий та незвичайний смак, а заправку краще обрати легку: грецький йогурт або оливкову олію.

Салат з мисливськими ковбасками і огірком
Що потрібно взяти:
- мисливські ковбаски — 5 шт.;
 - свіжі огірки — 2 шт.;
 - варені яйця — 2 шт.;
 - зелена цибуля або кріп — невеликий пучок;
 - твердий сир — 50–70 г;
 - сметана з гірчицею.
 
Приготування: ковбаски нарізати кружальцями, можна трохи обсмажити — буде ще смачніше. Огірки — нарізати тонкою соломкою або півкільцями, яйця — кубиками. Сир натерти на великій тертці, додати зелену цибулю або кріп. Заправити сметаною з гірчицею. Посолити й поперчити за смаком. Перемішати, дати настоятися 10–15 хвилин у холодильнику.
Салат з мисливськими ковбасками і болгарським перцем
Простий салат складається з ковбасок, солодкого болгарського перцю, цибулі, айсбергу та оригінальної заправки. Наріжте ковбаски, перець і цибулю, змішайте з листям салату. Заправте олією, лимонним соком, соєвим соусом та медом. Додайте за смаком сіль та перець і смакуйте.
Салат з мисливськими ковбасками і квасолею
Викладайте шарами нарізані інгредієнти, змащуючи кожен шар сіточкою майонезу. Які шари: мисливські ковбаски, консервована квасоля (червона або біла), корейська морква, мариновані огірки, варене яйце та натертий сир. Якщо не любите огірки, то додайте консервовану кукурудзу. Цей салат можна подавати як і основну страву, завдяки насиченому складу та смаку.
